Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

"Cheesecake jako z New Yorku"

Autor: Petruše* , 19.1.2007
"Cheesecake jako z New Yorku"


200 g sušenek (jakýchkoli hrubších, např. skořicových)
30 g rozpuštěného másla

Náplň:
340 g lučiny nebo tvarohu (popř. půl na půl)
120 g cukru krupice
3 vejce
lžička citronové šťávy
špetka soli

Poleva:
225 g husté zakysané smetany
2 lžičky cukru
špetka soli


Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno. Cheesecake dáme na 20 minut péct do trouby, poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí a necháme vychladnout. Na povrchu jej přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se dvěma lžičkami cukru a špetkou soli a vrátíme na 5 minut do trouby předehřáté na 210 stupňů. Cheesecake necháme chladit 6 až 12 hodin.

Moje tipy !!!:

nejlepší jsou esíčka –nedávám je jen na dno, ale snažím se je přichytit i na stěny formy – chce to TROŠKU víc másla (NE 30 DKG, jak to pochopila jedna nejmenovaná zde :-)))) – spotřeba tak 1 a půl krabice (1 krabice je 200 g)

nejlepší je čistá lučina, žádný tvaroh nebo směs s tvarohem

do formy 28 cm dávám dvojitou (nebo alespoň 1 a půl) dávku náplně a polevy, cheescake je pak vyšší a lepší

peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený (i když někdo ho rád hodně upečený :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 874 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.