Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Sodovková buchta

Autor: Dada+2 , 18.2.2005

Smícháme dohromady 40 dkg polohrubé mouky + 30 dkg práškového cukru + 10 polévkových lžic oleje + 3 celá vejce + 1 prášek do pečiva + 3 dcl sodovky (nejlépe pomerančová, citrónová ZON Třebíč, ale myslím, že i z Fanty by to mohlo jít - prostě hodně bublinek).Je to lepší šlehat elektrickým šlehačem, lépe to vyskočí.


Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech.


Pečeme tak 5 -10 minut na 180 stupňů, pak tak 30 - 35 minut na 150 stupňů. Stav upečení zjistíme jehlou, kdyžtak pečeme déle.


Je možné dát na nalité těsto zavařeninu (meruňky, švestky, jahody...všeho přiměřeně nebo i jen marmeládu -děláme mřížky).Pak se to ale peče delší dobu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 419 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.