|
|
KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY BEZ MASA |
|
Autor: Eowyn+děti , 30.1.2007 | |
| 1 větší kapusta (normální nebo kadeřávek)
1 lžíce másla
1menší cibule
2 lžíce hladké mouky
1 šálek mléka
2-3 vejce
sůl, pepř, perželová nať, strouhanka, olej na smažení
Kapustu rozdělíme na listy a uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme mouku, smícháme, postupně zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši.
Do polovyvhladlé kaše přimícháme postupně žloutky, přidáme sůl, pepř, sekanou ptrželku a okapanou a na drobno nasekanou kapustu.
Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme je v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a pak ve strouhance a smažíme na oleji na pánvi.
Pepř možno vynechat. |
|
Zobrazeno doposud 1585 x.
|
|