5 středních cibulí nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku, nebo větší zapékací mísy, kterou předtím lehce vylijeme olejem. Na cibulku přidáme na kostky nakrájené 1 kg vepřové kýty (nebo plecka), osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek podle chuti (já dávám celou hlavičku). Navrch nakrájíme na kolečka (nebo půlkolečka) 3/4-1 kg točeného libového salámu (používám slovenský). Na tyhle 3 vrstvy (cibule, maso, salám) "naleju" 1 skleničku kečupu a 1 skleničku čertovské omáčky. Do skleniček přidám ještě trochu vody, aby se sklenice vypláchly a použiju je na podlití - podlévá se hned, než se dá dobrota do trouby! Celý pekáček vrazím do trouby a 3/4 hodiny nechám péct bez jakéhokoliv zásahu!!!! Po 3/4 hodině pekáček vyndám, celé to promíchám (aby se smísilo maso, cibule a salám dohromady) a klidně ještě tak půl hodinky nechám v troubě - já to vyndavám z trouby až poté, co mi "omáčka" začne na okrajích zapékací misky dělat "černé puchýřky".
Úplně nejlepší je to s krásně měkkým a voňavým chlebem a zapíjet pochopitelně pivem - nejlépe Plzeňským:o)))))!!! |