Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort.

Autor: Lucka, ročník 73 , 27.4.2006

Charlotka z Ruska - nepečený krémový dort.
kategorie: dorty

recept je určen pro 0 osob(y)


Ingredience:
40 dlouhých cukrářských piškotů
4 žloutky
80g cukru
5 želatinových lístků
250ml mléka
1 tobolka vanilky, nebo vanilkový cukr
8 lžic neušlehané šlehačky
8 lžic kyselé smetany
1 mandarinka (nebo slitá konzerva dílků mandarinek)

trochu šlehačky na ozdobu, chcete-li


Příprava:
Na dno formy na pružinu poskládat piškoty. Tam kde je nutné piškoty odžíznout, aby bylo celé dno pokryto. Našlehat žloutky s cukrem do světla a lehka. Namočit želatinu do studené vody (podle návodu na balení).

Rozkrojit tobolku vanilky a obrácenou hranou nože z ní seškrábnout semínka. Ty vložit do kastrolku s mlékem a zahřát ho. Potom pomalinku, za stálého míchání na nízké teplotě začít přidávat směs cukru se žloutky a míchat do krémova. Pozor, směs nesmí vařit! Vejce by se srazilo!

Sejmout kastrolek s ohně. Vyždímat vodu z želatiny a vmíchat ji ho krému v kastrolku. Nechat zchladnout. Našlehat šlehačku, přidat kyselou smetanu a pokračovat ve šlehání. Ušlehané lehce vmíchat do zchladlého krému.

Směsí rovnoměrně potřít piškoty na dně formy a začít kláct poškoty vertikálně podél stěny formy (osobně si jeden konec piškotů seříznu tak, aby byl rovný a dobře stál) a nakonec do středu vložit zbytek krému. Uhladit povrch, přikrýt průhlednou fólií a vložit do chladničky alespoň na 4 hodiny.

Přendat formu na servírovací mísu, sejmout okraj formy a ozdobit dort půlměsíčky mandarinky. Dort se na povrchu může ozdobit růžičkami ze šlehačky.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 831 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.