Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

hovězí na víně s brusinkami

Autor: dib (matěj 21.8.05) , 25.1.2006

potřebujeme:
1kg hovězího (kližka, libové přední)
2 lžíce hladké mouky
3 velké cibule, nejlíp červené, nakrájené na plátky
4-5 lžic olivového oleje
300ml červeného vína
300ml hovězího vývaru
4 lžíce brusinek (zavařených)
sůl, pepř, sekaná petrželka na ozdobení


postup:
maso se nakrájí na kostky (jako do guláše), popráší moukou, solí a pepřem. předehřát troubu na 200°.
v pekáči (bude se pak dávatdo trouby) rozehřát část oleje, opéct kousky masa do hněda. pak hned vyjmout na talíř.
do kastrolku přidat zbytek oleje, osmahnout cibuli, přidat maso i se šťávou co se pustila na talíři, přilít víno a vývar, osolit, opepřit.
vložíme do trouby (peče se rovnoměrněji než při dušení na šporáku a je to skoro bez práce..). po 10minutách zmenšíme teplotu o 20° a dusíme asi hodinu a půl doměkka. občas zkontrolujeme, popř. podlijeme horkou vodou nebo vínem.
na závěr přidáme brusinky, promícháme a ještě prohřejeme (!!!bez brusinek je to jenom poloviční dobrota!!!).
výborné s knedlíkem, rýží i bramborovou kaší.
 


 

Zobrazeno doposud 289 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.