Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Zeleninové saláty 2

Autor: Petinka24, Tomík02/Vojtíšek05 , 13.3.2006

Zelný salát s křenem


400g steril. zelí, 1 cibule, 2 jablka, 2 lžíce křenu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, sůl, 2 lžíce oleje


- zelí překrájíme na drobno, nadrobno nakrájíme cibuli, nakrájíme jablka a přidáme křen. Promícháme, dochutíme citronovou šťávou, solí, cukrem, zakapeme olejem. (3 porce)


Letní salát


 400g salátové okurky, 2 svazky ředkviček, 1 hlávkový salát, 2 brambory, 1 cibule, citronová šťáva, Biokys, kopr, sůl


- brambory uvařené ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hlavkový salát nakrájíme na menší kousky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, plátky oloupané okurky a kolečka ředkviček. Přelijeme Biokysem, citronovou šťávou, přidáme sůl a jemně nakrájený kopr (4 porce)


Levný salát


100g mrkve, 80g celeru, 120g jablek, 30g cibule, 3 lžíce netučného jogurtu, citronová šťáva, cukr


- mrkev a celer nastrouháme, přidáme na kostičky nakrájené jablko a jemně nakrájenou cibuli. Vše pokapeme citr. šťávou a promícháme s jogurtem. Dle potřeby ocukrujeme. (2 porce)


Šopský salát


5-8 rajčat, 2 zelené papriky, 1 menší salátová okurka, 1 cibule, 100g balkánského sýru, 2 lžíce oleje, citr. šťáva, 1 lžička cukru, sůl, pepř, oregáno


- okurku  a rajčata nakrájíme na tenké plátky, papriku na nudličky, cibuli na jemno. Ochutíme citr. šťávou, cukrem a pepřem, oregánem, zakapeme olejem, promácháme a posypeme sýrem. (3 porce)


Salát ze sterilovaných fazolek


1 sklenice steril. fazolek (600g), 1 cibule, pažitka, 1 lžíce slun. oleje, sůl, citr. šťáva, 1 kelímek nízkotučného jogurtu, cukr


- do mísy dáme okapané fazole, drobně nakrájenou cibuli, pažitku, promícháme s olejem a jogurtem. Ochutíme citronem a osolíme. Dle chuti osladíme. (3 porce)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 348 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.