Ovocná kaše - mléčná
Postup je stejný jako u kaše nemléčné, jen před přidáním ovoce do kaše vmícháme trochu Sunaru (na 100ml kaše asi 1 odměrku), už dál nevaříme. (od 6,5m, ovesné vločky od 9m)
Obilná kaše bezmléčná - s ovocem
100 g obilné kaše, 40 g ovocné šťávy (jablečné, hruškové, hroznové), nebo ovocného pyré (jablečné, hruškové, nebo banánové). Smícháme uvařenou kaši s ovocnou šťávou nebo s pyré (je možné použít i dva druhy ovoce).
Rýžová kaše (H.A.) - základní recept
70g rýže, 70ml vody, 200ml H.A. přípravku (připraveného dle návodu), 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru. Rýži nasypat do vařící vody, povařit asi 5 minut, přilít horký H.A. přípravek a dovařit na kaši. Dobře promíchat, po ochlazení vmíchat olej.
Rýžová kaše (H.A.) s ovocem
100g rýžové kaše s H.A. přípravkem, 20g jablečného, hruškového, nebo banánového pyré Smícháme rýžovou kaši s ovocným pyré (je možné použít i dva druhy ovoce)
Rýžová kaše s jablky
Uvařenou rýži smícháme s jemně nasekanými jablky, posypeme rozinkami a zalejeme připravenou mléčnou rýžovou kaší (např. Hami).
Tvarohová kaše
Rýži rozvaříme v mléce spolu s 1 oloupaným jablem na kaši (25 dkg rýže v 1 l mléka). Do hotové kaše vmícháme 1/2 netučného tvarohu. (od 1r)
Vločková kaše s medem a skořicí
Ve vodě uvaříme vrchovatou lžíci vloček, scedíme a přidáme trochu mléka, uvaříme kaši, ve které pak podusíme 1 nastrouhané jablko. Přidáme rozinky, skořici a lžíci medu. (od 1r) |