|
|
Domácí majonéza nebo tatarka od Manky |
|
Autor: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) , 20.5.2009 | |
| Do hrnečku vyklepneme bio-vajíčko nebo vejce z domácího chovu (párkrát jsem v nouzi dala i z vejce z obchodu a měla jsem štěstí, nic se nestalo :o) ), k tomu lžičku plnotučné hořčice, půl stroužku česneku (když to dělám coby dresing, tak dávám česneku 1 - 2 stroužky, ale pro děti už by to bylo moc silné, pro ně je půl stroužku ideální), lžičku citronové šťávy, větší špetku cukru, sůl (necelou malou lžičku, - podle velikosti vejce, kdyžtak dosolíme) a mixujeme ponorným mixérem, případně v mixéru z robota. Pak do mixování malilinkatým čůrkem přilíváme olej, - množství dle našich požadavků, já dávám tolik, dokud lze ještě mixovat, aby se hmota pohybovala. Ochutnáme, pokud je majonéza málo sladkokyselá, přidáme buď sůl nebo citron nebo cukr. Po zhotovení do toho přimíchávám jeden malý celý bílý jogurt s biobakteriema (to kvůli zdraví, jinak by se to baštilo i tak). No a tatarka se z toho udělá přidáním nadrobno nakrájené cibulky a nadrobno nastrouhaných nakládaných okurek. - to už ale moc nedělám, připadá mi to pikantní i bez té cibulky a okurek. Je to velmi žravé, dělávám to často, i třeba k bramborám opečeným v troubě nebo pokud tuto majonézu smíchám s tvarohem, tak je z toho vynikající pomazánka. - třeba na chlebíčky, každý to chválí a i mě s tím ocenili v ňáké soutěži. |
|
Zobrazeno doposud 1528 x.
|
|