Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Holandské řízky

od Florentýny alias Jany Zatloukalové z Kuchařky pro dceru

Autor: Mirka, dvě mláďata+// , 28.1.2010

500 g mletého masa (krůtí, kuřecí, může být z prsních řízků, ale i vepřové může být)


120 g strouhaného ementálu,


50 ml  šlehačky


1/2 lžičky soli


Na obalení strouhanka, hladká mouka, vejce.


Maso promícháme se solí, sýrem a smetanou, rozdělíme na 6 - 8 dílů podle toho, jak velké chceme mít řízky. Rukama navlhčenýma vodou utvoříme z dílu masa kouli bez prasklin. Tu lehce splácneme asi na tloušťku 1 cm, zaoblíme a obalíme v 3obalu. Smažíme zvolna 4-5 minut z každé strany. Zezlátlé řízky přendáme do kastrůlku, vyloženém papírovou utěrkou, přelijeme každý lžičkou vody, zakryjeme poklicí a necháme na teplém místě alespoň 10 minut odpočívat.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 704 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.