Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Mandlový koláč s hruškami-Tarte amandine aux poires

Autor: *S , 8.7.2010
Mandlový koláč s hruškami-Tarte amandine aux poires
Mandlový koláč s hruškami-Tarte amandine aux poires - obrázekCelé pondělí jsem se chystala na olivový chlebíček, ale nakonec jsem upekla hruškový koláč. Očekávaná návštěva ho velmi ocenila a dodala, že olivy moc nemusí ;-)



Všechny připravené suroviny na oliváč jsem opět zaklidila, vyndala jsem křehké těsto z mrazáku a než rozmrzlo, tak jsem utřela 100 g másla se 100 g cukru, do směsi vmíchala 100 g mletých mandlí a 2 vejce. Troubu jsem předehřála přibližně na 170°C, nechala okapat kompotované hrušky a ve vodní lázni jsem rozpustila 100 g hořké čokolády.

Kulatou formu jsem vyložila těstem, to jsem potřela rozpuštěnou čokoládou, navrch rozložila okapané hrušky, které jsem obložila mandlovou směsí. Koláč jsem vložila do vyhřáté trouby a pekla asi 40 minut.

Koláč se podává vlažný.
Místo mandlí můžete použít i mleté lískové oříšky a těsto může být třeba listové.
Bon appetit ;-)





Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 972 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.