|
|
Červená repa - od Mechtyldy |
|
Autor: *S , 11.3.2011 | |
| 1.)PEČENÁ ŘEPA: Omýt menší řepy, větší nakrájet na půlku a aspoň 20. min. povařit. Oloupat či ne, je to fuk. Nakrájet na měsíčky, cca 1,5-2 cm v základu, oválet ve směsi oleje, soli a rozdrceného česneku. Naklást na pečící papír na plech a upéct do měkka. Přidávám i nepředvařené brambory, dýni hokaidó, přepůlenou cibuli, přepůlenou paličku česneku, mrkev na tyčinky... vše nakladu na plech a peču. S dipem z kysané smetany výborné, lze i jako příloha k masu nebo večer na zobání atd. Lze i péct nasucho a oválet v česnekovém oleji až po vyjmutí z trouby. Pak je to vynikající s kefírem či kyškou.
2.) SALÁT Z ŘEPY: řepy uvařit do měkka, oloupat a nakrájet na plátky. Přidat kysanou smetanu, drcený česnek, sůl a nechat uležet v lednici. Syté a dobré.
|
|
Zobrazeno doposud 817 x.
|
|