Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Mycka I.

Co udelat, kdyz si koupis novou mycku - jak zacit.

Autor: Lucie + 2 princezny , 9.1.2006
Uplne nejdriv si precti navod :-)

1. Zavolej do vodarny a zeptej se na tvrdost vody. Kupodivu mi ochotne odpovedeli. Pokud mas nahodou vodu z vlastni studny, tak je nejspis tvrda.

2. Podle tvrdosti vody nastav takovym koleckem zmekcovac. (Tyka se znacky AEG, jine znacky mohou mit jine nastavovani.

3. Jestli mas mekkou vodu a nekdo ti poradi pouzivat tablety 3v1, tak to zkus. Musis ale na to mycku prepnout, aby sis neznicila zmekcovac. Tablety 3v1 mejou hur, nez kdyz pouzivas kazde zvlast. Ale nekteri lide je i tak
pouzivaji, jde to, pokud mas mekkou vodu.

4. Kdyz nebudes pouzivat tablety, kup specialni sul do mycky. Sul maji v obchode vedle prasku do mycky. Staci ta nejlevnejsi, ale ne sul kuchynskou, ta je moc jemna. Nasyp ji trychtyrem podle navodu do spravne diry, predtim tam nalej vodu. Trva nejakou dobu, nez se rozpusti, ale to jen napoprve.

5. Lestidlo. Taky ho maji vedle prasku. Nemusi mit stejnou znacku jako prasek. Nastav davkovani lestidla podle navodu, kdyz to nebude vyhovovat, zmenis to. Nekteri lide nepouzivaji lestidlo vubec. To musis vyzkouset, zalezi to na tom, jakou mate vodu. Na druhu lestidla (oplachovadla) myslim taky moc nezalezi, pouzivam stridave asi tri druhy, co maji v Albertu, a nevidim rozdil. Nekdo pouziva ocet, ale to by mi pachlo. Mel by dobre stacit i cisty lih :-)

6. Prasek. Na prasku uz trosku zalezi, ale ne moc. Zalezi trosku i na tom, jaka jidla varite a jake mate nedobi (s hladkou glazurou nebo uz trosku osoupane). Pouzivam Calgonit, Gosh nebo Sonet, nejlepsi bylo neco francouzskeho v bilem kanystriku, co si nepamatuju jmeno. Doporucuji koupit kilovy kanystrik Calgonitu a kazdy dalsi prasek do nej potom presypavat. Calgonitove kanystriky maji na vicku vyklapeci zobacek, takze se nemuseji odsroubovavat, dobre se s nimi davkuje a kdyz spadnou otevrene, tak se toho moc nevysype. Dvoukilovy kanystrik vyjde levneji, ale je uz moc tezky do ruky.

7. Nauc se skladat nadobi spravne, tak aby se nezakryvalo a nedotykalo, aby se lzice nenaskladaly do sebe atd. To je pro dobry vysledek nejdulezitejsi.

8. Nemyj na min nez 50 stupnu, to se to pak moc neumyje.

9. Neboj se myt v mycce hnusne spinave a mastne pekace a hrnce, hrave si s nimi poradi, ale radsi na 70 stupnu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 505 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.