Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Brokolicová krémová

Autor: Tuleník (2*6/04+1*2/07) , 1.3.2006
1 cibule, olej, hladká mouka, hlava brokolice, kelímek šlehačky, sůl + koření dle chuti - muškátový oříšek, kmín, pepř...

Nakrájíme cibuli na drobno, osolíme, osmahneme na oleji, zasypeme hladkou moukou a umícháme světlou cibulovou jíšku (Fedi, jde to i bez toho - později zahustit hotovou jíškou z krabičky, ale ta cibule tam pak chybí).
Jíšku rozmícháme ve troše studené vody, aby se neudělaly hrudky a dolijeme vodou podle toho, kolik chceme polévky a kolik máme brokolice (obvykle dávám tak cca dva litry na jednu hlavu brokolice). Vodu případně dosolte, dejte špetku muškátového ořísku, trošičku pepře, kmínu - podle chuti.. nemusí se dávat taky nic :o)
Vložte omyté růžice brokolice a přiveďte k varu. Vaří se tak pět minut, než brokolice trošku změkne, ale nerozvaří se. Pak se to rozmixuje (může se předtím vylovit pár růžiček na pozdější ozdobení, ale na to jsem líná :o))) a do rozmixované se vlije jeden kelímek smetany ke šlehání (nebo obyč. smetana, dětem jsem tam dávala hamilon, případně lze i s mlékem), prohřeje se a je hotovo.

Pokud budete zahušťovat hotovou jíškou, tak přidat do rozmixovaného, povařit a pak teprve přidat tu smetanu. I když si myslím,že by se jí taky nic nestalo, kdyby se uvařila :o)))

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 589 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.