|
|
Cizrnové polévky |
|
Autor: Vrtulka* , 9.5.2007 | |
| Cizrnová polévka 1
Cizrnu si namočíme den předem.
Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Druhý den vaříme namočenou cizrnu ve vývaru asi půl hodiny společně s bobkovým listem, připravenou cibulí a česnekem. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do polévky.
Potom přidáme pórek a povaříme asi 20 min.
Cizrnovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme a podáváme zdobenou petrželkou.
Pikantní cizrnová polévka
Postup přípravy receptu: Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji slijeme, propláchneme a necháme okapat. Poté ji nasypeme do vroucího vývaru a asi 40 minut vaříme.
Mrkev, petržel i pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky a kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k cizrně a společně vaříme dalších 15 minut. Přisypeme pórek a povaříme posledních 5 minut.
Polévku dle potřeby dochutíme pepřem a solí a ozdobíme jemně sekanými bylinkami |
|
Zobrazeno doposud 304 x.
|
|