|
|
Salát s rozpečeným hermelínem - Jurina |
|
Autor: Baruschka , 18.2.2008 | |
| Salát s rozpečeným hermelínem
1 balení salátových listů (nebo 1/2 ledového salátu) 1 zralá měkká hruška nebo šťavnaté jablko 1 hermelín 2 PL brusinkového kompotu 1 PL olivového oleje 2 PL citron. šťávy
1. Gril předehřát na nejvyšší teplotu. Ovoce oloupat, rozkrojit na čtvrtky, odstranit jádřinec a nakrájet na centimetrové kousky. Hermelín rozkrojit na 8 dílků. Do zapékací misky ovoce, na to hermelíny.
2. Salátové listy rozdělit na dva talíře. Smíchat brusinky, olej a citr. šťávu. Zapékací misku pod gril a 1-2 minuty rozpéct. Vyndat z trouby a umělecky rozdělit na saláty a poté přelít brusinkovou zálivkou. Podávat s čerstvým bílým nebo rozpečeným pečivem. |
|
Zobrazeno doposud 947 x.
|
|