Suroviny: Půl kila mletého hovězího, půl kila mletého vepřového, velká cibule, půl palice česneku, sůl, pepř, aromat, silný bujon, bobkový list, rozmarýn, provensálské bylinky nebo jenom bazalka, muškátový oříšek na špičku nože, chilli paprička, žampiony, kečup. Dále špagety, sýr (eidam nebo parmezán), olivy dle chuti.
Do papiňáku dáme zpěnit cibuli, na to vrazíme maso, podlijeme trochou vody, přidáme všechny přísady kromě kečupu (trpělivé kuchařky vynechají zpočátku česnek, provensálské bylinky a chillies - přidají je až ke konci, aby neztrácely dlouhým dušením aroma), zavřeme papiňák a jdeme si dát šálek dobrého čaje, nohy na trnož a poslechneme si cd s relaxační hudbou :-) Za 20 - 25 minut se podíváme do papiňáku, zamícháme, prolijeme kečupem a necháme ještě chvilku bublat na plotně. Nastrouháme sýr, uvaříme špagety, nakrájíme na kolečka pár oliv a otevřeme lahvinku chianti - pro sebe max. decku, pro manžela zbytek. Protože se jedná o množství cca 8 - 10 porcí masové směsi, necháme zbytek po vychladnutí v krabičkách zamrazit. Později jako když to najdeme :-)
|