Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rajčatová polévka se smetanou

Autor: Petra,Madlenka05 a Michálek06 , 17.10.2006

500g rajčat, 1 velká cibule, 1 smetana ke šlehání, sůl, pepř, provensálské koření, tuk na smažení


Na pánvi rozpustíme tuk a dáme do něj provensálské koření, hlídáme aby se nepřipálilo, až se krásně rozvoní, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata nařízneme křížem, spaříme horkou vodou a oloupeme, pokrajíme na kousky a dáme na orestovanou cibulku, přiklopíme pokličkou a necháme podusit. Přidáme sůl, pepř a pokud jse směs moc hustá naředíme ji vodou. Odstavíme z plotny a po částech ponorným mixérem rozšleháme na jemno, při šlehání přilíváme smetanu.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 361 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.