Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Přírodní repelenty

Autor: inishkea , 7.7.2008

Google dodal...


Effitan Přírodní repelent proti komárům a klíšťatům. Vysoce účinný repelentní přípravek na čistě přírodní bázi. Chrání 8 hodin před komáry a až 6 hodin proti napadení klíštětem. Repelent byl úspěšně testován švýcarským Tropickým institutem v Basileji. O pokožku pečuje pomocí aloe vera a kokosového oleje. Příjemně voní eukalyptem.

Složení
: účinná látka z eukalyptu, aloe vera a kokosový olej


Cena okolo 320.-


Horské mazání s kosodřevinou.


z Rabštejnské apatyky s.r.o.


Dezorient Spray, http://vitamina.cz/product_info.php?products_id=1183






Domácí..


1.extrakt z grepovych semen, nimbovy olej a eukalyptus - zarucene funguje. Funguje i treba jeno to, kdyz nakapes extrakt z grepovych semen do nejakeho kremu a namazes se tim. Nimbovy olej smrdi, ale muzes ho naredit jinym olejem (treba sezamovym) a kapnout do toho par kapek eukalyptu a toho extraktu a mas sve vlastni mazani


2. EO levandule do olejíčku a namazat, levandulí pokapat oblečení, kočár...


3. 1/2čaj.lžičky citronelové silice1 1/2čaj.lžičky levandulové silice3/4čaj.lžičky eukalyptové silice1čaj.lžička jojobového oleje1/4l habrového extraktuSilice a jojobový olej smíchejte v láhvi s rozprašovačem,přidejte habrový extrakt a protřepejte.



ATOK


Při výletech do přírody se chráníme vhodným oblečením a repelenty. Místo chemických repelentů doporučujeme éterické oleje 365, například Éterický olej Anýz hvězdicový, Éterický olej Levandule extra, Éterický olej Eukalyptus, Éterický olej Citron, Éterický olej Pomeranč, Éterický olej Cedr americký- dřevo, Éterický olej Cypřiš, Éterický olej Pačuli, Éterický olej Hřebíček nebo směs éterických olejů Směs éterických olejů Antiinsekt. Naředíme je do rostlinného oleje nebo základního krému (na 50 ml použijeme 1–10 kapek u dětí, 15–30 kapek u dospělých) a natřeme na tělo. Oblečení a ponožky pokapeme čistým éterickým olejem. Pokud nalezneme na těle přisáté klíště, musíme ho co nejdříve odstranit. Zakapávání tukem či vykroucení jsou metody zastaralé a velmi nebezpečné. Když je klíště takto ohroženo, v obraně totiž vyvrhne obsah střev i s potencionální nákazou do rány. Dnes se proto doporučuje postižené místo nejdříve vydezinfikovat, poté klíště jemně vykývat prsty nebo pinzetou a ihned poté ranku opět vydezinfikovat. K dezinfekci se bezkonkurenčně osvědčují éterické oleje Éterický olej Levandule extra a Éterický olej Tea tree, ze speciálních směsí éterických olejů pak Směs éterických olejů Albisan a Směs éterických olejů Fytosan. Musíme se však vyvarovat přímého doteku klíštěte a kůže v místě jeho přisátí – infekce se totiž může do těla dostat i obyčejnou oděrkou. Pokud i po tomto ošetření objevíme zarudnutí, ohraničení či jiné zvláštnosti kolem ranky, neprodleně vyhledáme lékaře!


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1602 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.