Kuřecí maso-špalíky,čtvrtky nebo stehna,sáček mražené zelen. směsi pod svíčkovou,koření-pepř celý,nové koření,bobkový list,sůl,zakysaná smetana,trochu hl.mouky.
Na másle s trochou oleje- jak kdo chce-orestujeme zeleninu a pak přidáme kuřecí maso a koření.Necháme zatáhnout, podlijeme a dusíme do měkka.Podušené maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme.Rozředíme smetanou,trochu si necháme pro případ že by omáčka byla moc řídká na "záklechtku"-zbytek smetany smícháme s moukou a vodou na hustější těstíčko,které pak použijeme na zahuštění-a pokud je hustá tak použijeme zbytek smetany anebo vodu.Ochutíme solí a kdo rád kyselejší tak může dochutit octem.Přidáme obrané maso a můžem jíst.
Na sáček zeleniny dávám 2 čtvrtky nebo 4-6 stehýnek,špalíků.Zakysaná smetana stačí malá zelená od OLMY. |