Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Bylo mi 17 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 5.3.2013

5.3.2013


Tak už mi bylo sedmnáct měsíců.


Mám za sebou další preventivní návštěvu u paní doktorky, kde mě opět zvážili a změřili a taky jsem dostala svou poslední, čtvrtou, hexavakcínu. Naštěstí mi zkazili náladu jen na chviličku. Už měřím 79 cm a vážím 10,93 kg. Velikost nohy mám 22.


V poslední době si užívám hezké počasí. Ráda se houpu, jezdím na skluzavce, řádíme s bráchou na trampolíně, jezdím na motorce a občas taky v tatře na zahradě z malého kopečku. Když sjedu dolů, tak vylezu a sama si vytlačím tatru zase nahoru na kopeček. Tam mi mamka pomůže nastoupit a dolů už drandím zase sama :-) Na procházkách mávám všem pejskům a kočičkám :-)


Pořád mě lákají výšky. Když někam nemůžu vylézt, tak si umím poradit :-) Přisunu si velkou židli a vyšplhám nahoru po ní. S oblibou ji sunu ke kuchyňské lince, kde "pomáhám" mamce. Ráda si hraju s vodou a myju si ruce.


Ráda jezdím s mamkou nakupovat. Baví mě jezdit v nákupním košíku a ráda potkávám ostatní děti. Mávám na ně a volám "děti, děti" :-)


Začala jsem s mamkou chodit na cvičení do Edenu. Je tu spousta dětí, hlavně holčiček a mně se tu moc líbí. Lezeme tu na lavičce a potom po ní jezdíme jako po skluzavce. Taky hopkáme na velikých míčích, lezeme látkovým tunelem a nosíme malé míčky do kbelíku. Už jsem se tu seznámila s holčičkami Teou, Majdou, Stelinkou, Klárkou a Nelinkou.


Čistím si ráda zoubky svým kartáčkem. Když vidím ráno v koupelně bráchu, tak už se ženu pro svůj kartáček. Při večerním koupání nezapomenu upozornit rodiče, že mi nemají zapomenout umýt zadek :-)


Občas se dívám chvilku na televizi. Z Večerníčku mám zatím nejraději znělku, tak jako kdysi brácha. Brácha mi pouští na počítači "Mňam mňam Bobík" :-) I toho měl on kdysi rád. A líbí se mi taky Krteček. Mám doma dokonce i velikého plyšového, kterého se snažím občas nosit, i když je téměř stejně veliký jako já :-)


S nočníkem už jsem kamarádka. Sedám si na něj vždycky po spinkání a nebo před večerním koupáním. Pomohlo mi, když jsem na něm viděla starší kamarádku Stelinku. Když se nebojí Stelinka, tak se nemusím bát ani já :-)


Slovníček se mi rozšířil o "pipi" (ptáček), "kytí", "děti", "kyky" (dělá kohout), "boby" (nejraději jsem jezdila na bráchových), "houpy" (když se chci houpat), "teta", "babán" (banán) :-)


Mám celkem devět zoubků. Poslední dva přírůstky jsou horní první stoličky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 619 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.