Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jak na zácpu III

Autor: Jity+Beru6/05,Sofi5/08 , 16.11.2004

Vyborne jsou opravdu ty macene susene svestky -omyte v teple vode a namocene pres noc-i s vodou, ve ktere se macely. Ale nemusi to byt jen svestky,muzou to byt fiky nebo susene tresne /ale chapu, ze je malokdo ma\. Taky je dulezite vyvarovat se jidel, co zacpu zpusobuji - jsou to vsechny, co se doporucuji proti prujmu. U me to byly napr.rohliky,cerny caj,kava,piskoty,repikovy caj a jine bylinne caje, ktere jsou mimo jine proti prujmu,strouhana jablka,hodne sladke tekutiny,coca-cola,varena mrkev. Naopak proti te zacpe mi jeste pomahalo jist hodne ovoce a zeleniny,pit hodne vody,naklicene mungo,hodne najemno strouhane mrkve bez ochuceni-treba 4-5 mrkvi.


Zkousela jsem kde co, ale nejlepsi na procisteni ( doporucila mnoha kamaradkam) je dat si do sklenice teple vody vymackanou pulku citronu, nebo minimalne 1 polevkovou lzici a vypit na lacno!
Opravdu funguje a je dulezita tepla voda. Pokud potrebujete zastavit prujem - do studene vody se da citron.


Ahoj! Mě pomáhají sušené meruňky. Někdy půl litru kefíru nalačno a tak. Jinak s tím mám sama dost velké problémy. Čípky se mohou, ale mě osobně moc nezabírají. Zkrátka hodně pít, hýbat se a VYDRŽAŤ!!!


Ahoj holky, protože s tím mám od začátku těhotenství velké problémy, vyzkoušela jsem už kde co. Nejlépe se mi osvědčila voda z kysaného zelí. Je to neuvěřitelně spolehlivé, ale po vypití se nevzdalujte z domova. Naštěstí to účinkuje zhruba do půl hodiny a nemá to žádné další vedlejší účinky. A také obsahuje vitamín C.


Odmala jsem trpěla zácpou, vypadá to, že dědičně, protože mamka se po celý život cpe projímadly, aby si vůbec došla na záchod. Problém mi skončil v okamžiku, kdy jsem objevila v prodejnách zdravé výživy obyčejné otruby (pšeničné mají standardně, ovesné míň - ty jsou lepší na srážení cholesterolu). Ráda jím jogurty - hlavně ke snídani - takže si do jednoho vždy po ránu usypu dvě vrchovatý lžičky, zamíchám, podle chuti přidám müsli nebo jiné zobatiny a zdlábnu. Po tomhle užívání mám záchůdek denně (nebo obden) odbytý za pár minut! :-) A to chci říct, že jsem předtím zkoušela možné nemožné - lněný semínka, švestky, jablečnou vlákninu... A nikdy bez většího účinku, takže jsem vlastně velký záchodový případ :-)
Takže můj soukromý žhavý tip: OTRUBY!



Ahoj, ja mám tiež takýto problém už od mala. Vyskúšala som rôzne semienka, celozrnné pečivo, ovsenné vločky ale jediné čo mi účinne pomáhalo sú lieky. Tie však teraz užívať nemôžem. Ale objavila som DUPHALAC Sirup, ktorý je vhodný pre tehotné a kojace ženy. Odporúčali mi ho v lekárni. A tiež od ukončeného 1.trimestra môžete vyskúšať čaj list senny - je to rastlinné preháňadlo a na krabičke uvádzajú, že sa nedoporúča iba v prvých 3 mesiacoch.



+ k tomu dovětek: Dlouhodobé používání Senny poničí nervy ve stěně střeva - používejte raději všechno ostatní, než tohle. Všechna projímadla jsou návyková - začněte vždy od pití a pohybu

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 779 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.