Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

2. část

Autor: cerven05 , 18.2.2005
Červnový člověk se někdy vedle vás znenadání objeví jako pták, který zvědavě prozkoumá scénu a rychle zase odfrčí, ještě než stačíte pozdravit. Často se setkávám s přítelem na zákusek a kus řeči. Je mu něco mezi pětatřiceti a čtyřiceti, ale pořád vypadá jako univerzitní student, což je pro Blížence typické. Chvíli udržujeme příjemnou konverzaci, kdy jeden druhého přerušujeme a lehce přebíháme od jednoho tématu k druhému. Potom hledám v kabelce pudr nebo tužku, vzhlédnu - a můj přítel se mezitím jako by kouzlem rozplynul i s účtenkou. (Méně vyspělí jedinci využívají této hbitosti k tomu, že zmizí a účet vám nechají.) Když se takhle vypaří, vždycky se nervózně rozhlížím a najednou ho uvidím - jak telefonuje nebo na mě vesele mává od dveří, než zmizí do neznáma.

Tento Blíženec se nedávno zasnoubil s báječnou dívkou ve znamení Vodnáře (pokud vůbec někdo dokáže zvládnout nepolapitelného Blížence, je to Vodnář) a týden před svatbou by se každý vsadil, že se z toho nějak vyvlékne a do kostela nedorazí. Ale dorazil. Blíženci vás dokážou překvapit. Zvlášť když jsou zamilovaní.

Jedna z mých oblíbených Blíženců je žena a Merkur, která - typicky - vlastní firmu Belles Limited, což je telefonní informační služba v New Yorku. Asi proto, že je přilepená k telefonu čtyřiadvacet hodin denně, už neběhá tak lehce jako dřív, takže ji těžko můžete nazvat hbitou, protože má zřídka příležitost opustit místo v ústředně. Přesto působí dojmem, jako by létala, dokonce i když se nehýbe. Jako většina žen v Blížencích má neobyčejně hezký, zajímavý obličej, z jehož každého rysu vyzařuje inteligence, a ruce jí čile poletují ve vzduchu jako ptáci. Pomocí šarmu a důvtipu vyřeší každý problém během mrknutí svého jasně modrého oka. Pozorovala jsem ji, jak zákazníkovi sehnala hlídání pro děti a dvě morčata, sestavila seznam na nákup potravin, vypsala dvaatřicet šeků (jedna z jejích oblíbených činností), zatelefonovala broadwayskému producentovi na jeho jachtu v Karibském moři, poslala devět telegramů, složila prádlo celé rodiny, vypracovala týdenní schéma služeb pro své operátory, našla manželovu modrou kravatu, sepsala pro něj instrukce, kde může synovi koupit tropické rybičky, pořídila polaroidem čtyři snímky jejich psa, otevřela a přečetla si účty za minulý měsíc ( načež je nepřítomně odhodila do koše ), pomohla filmové společnosti najít herečku, která ovládá šest jazyků, a vzbudila telefonem dvanáct klientů - to vše v rozmezí jedné hodiny, přičemž neopustila svou otáčecí židli. Zkuste to překonat.

Tajemství spočívá v dualitě Blíženců. Mohou dělat dvě věci najednou s menším úsilím, než potřebuje většina z nás na jednu. Ženy Blíženci často současně žehlí, krmí dítě a telefonují. Někteří lidé přísahají, že všichni Blíženci se narodili s telefonním sluchátkem v každé ruce.

Jakákoliv rutina v nich vyvolává pocit, že jsou jako ptáci v kleci s ustřiženými křídly. Zuřivě nenávidí stereotypní a monotónní činnost. Zpravidla nejsou zrovna dochvilní (nemají-li ascendent v Panně, v kterémžto případě se z nich stane lidský budík). Typický Blíženec však vždy chodí pozdě. Ne proto, že zapomene čas schůzky, ale protože ho po cestě něco zaujme a rozptýlí. Jeho neklidná povaha vyžaduje neustálé vzrušení a změnu, jinak je sklíčený a nevrlý.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2051 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.