Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

prdiky a miminka

ztaženo z Dubnacci-04

Autor: Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 , 20.2.2005










Protiprdíková opatřeníNAŠE ZKUŠENNOSTI
Sumář co zkoušíme


Zatím se nám jeví nejúčinnější rektální rourka (to děláme když už fakt nic jiného nepomáhá. Pozor, dost často se u toho i pokaká, je nutné být ve střehu (a taky to umí směrovat, potvůrka Mikuláš)... ta rektalni rourka se ma pouzivat jen sem tam, protože si na ni prcek muze zvyknout a nenauci se prdiky vytlacovat sam a budou ho tak trapit mnohem dyl – kolem 3-4 mesice by mely problemy s prdiky prestat, protože se prcek vic hybe a uz vi, jak zatlacit…


Ostatní věci co se snažíme:
a) Vhodná strava pro mamniku (ne kečup, okurky, zelí, vajíčka a jiné nadýmavé věci)
b) Fenyklový čaj pro maminku
c) Kapičky Baby calm (zatím nemůžeme sloužit s jejich účinností, páč jsem je koupil teprve včera po návštěvě Dr. máme kombinovat se SAB)
d) Kapičky SAB Simplex
f) sally: nechat prcka sát - pokud možno ne mlíčko (čerstvé mlíčko s natráveným může v žaludku dělat další neplechu) - takže buď dudlík, nebo vlastní prst (sání spouští trávicí procesy a perstilaktiku střev)
g) dávát mimi cca hodinu po kojení (když prdíci nejvíc řádí) na LEVÝ bok (usnadňje to cestu ven). Čerstvě po kojení by mělo být naopak na pravém boku - tím se mu tolik nevrací mlíčko ven ze žaludku (neublinkává).
h) Mast pupík a roztírat po směru hod. ručiček
i) Olejíček s fenyklem AOK (dost drahý špás, osobně mám pocit že efekt je takový že to alespoň zaměstná rodiče a těm lépe uplyne čas Mikulášovými prdíky)
j) nařívat plínu na bříško (ale někdo psal že mu po tom krvácí pupík, u nás bez problémů)
k) před kojením dát na nahé bříško a prohřát
l) stlačovat - sklubíčkovávat (t.j. vystrkovat zadeček a on pak líp prdí..
m) použít rektální rourku
n) Vladky poloha:


Pak taky malyho davame pred kazdym kojeni na prisko, tak na 3-5 minutek, to jdou prdiky lip ven a objevila jsem super polohu, kdy je malej mooooc spokojenej a staci k tomu 1 ruka a druhou muzes cokoli delat .o) - u loktu je hlavicka, dlani podpiram prcka mezi nozickama, lezi na predlokti na brisku a zadickama si ho pritisknu ke sve hrudi nebo brisku, oblicejik smeruje dopredu (kouka tak jako ja, pred sebe...) no a rucicku, co ma bliz k vysemu telu si dam pod tu svou ruku... nevim, jestli to podle popisu chapes, ale je to v podstate uplne otocena klasicka poloha, kdy lezi na zadickach a hlvicku podpiras dlani - lezi na brisku a dlan mas v jeho rozkroku, aby se lip drzel.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2469 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.