Deníky Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Dítě ve znamení Vah

Autor: Lucie Podařilová , 27.11.2005
Dítě ve znamení Vah
24. září - 23. října

Je vaše děťátko rychlé, bystré, jako vítr a stále v pohybu? Dělá mu problém se rozhodnou? Vždyť je to typická Váha…

Narodilo se vám krásné baculaté děťátko, hezké, veselé a spokojené. Jeho velké a upřímné oči jsou plně zaujaté tím, co právě děláte, anebo prozrazují absolutní pozornost, když si s ním povídáte. Nevzteká se, a i vy se cítíte velice dobře v jeho společnosti. Od prvních okamžiků má vybrané chování a projevuje se jako estét a labužník. Vyžaduje také od vás plnou soustředěnost. Když jste podráždění nebo při jídle věnujete pozornost ještě něčemu jinému, vycítí to a svou nelibost dá najevo pláčem anebo přestane papat.

Charakteristika
Pokud mu dáte něco na výběr a pospícháte, připravili jste mu vlastně to nejhorší a pro vás třeba i nepochopitelné. I když mu k snídani připravíte jeho oblíbené lahůdky, nedávejte mu je všechny najednou, nastane totiž chvilka, kdy se nemůže rozhodnout, čím začít. Nezlobte se na něj, ono opravdu nemůže za to, že váhá.
Zkuste se vžít do jeho situace, představit si, jak Váha neustále váží a zvažuje, jak jsou vnitřní misky vah jednou dole a podruhé nahoře, jak se snaží docílit vyrovnaného stavu. Nikdy mu nedávejte možnost většího výběru a nespěchejte na něho s rozhodnutím.
Pomozte mu, když ráno bezradně stojí nad připraveným oblečením a neví, čím začít. Naskládejte ho tak, aby bylo na první pohled zřejmé, jak se postupně oblékat. Jistě budete mile překvapení, jak to dnes bylo rychle zvládnuto. Jste možná nespravedliví, pokud si myslíte, že dítě Váha je tvrdohlavé. Naopak, snaží se udělat ještě víc, než po něm chcete. Je velice citlivé, nesnáší křik a rámus, jinak se může stáhnout za svoji obrannou hradbu, aby přežilo. Ale pozor, ať nezůstává za hradbou často, to se ještě více zdokonaluje ve své nerozhodnosti.

Co je příčinou jeho chování?
Symbolem znamení jsou dvě misky vah, které vyjadřují potřebu rovnováhy a harmonie. Jsou pod vlivem krásné Venuše a ta jim dá do vínku svou vlastní krásu a schopnost ji vnímat a vytvářet. Váhy náleží k vzdušnému živlu, a ten symbolizuje rozum, myšlenku. K jejímu předávání slouží slovo a komunikace vůbec. Myšlenky jsou pohyblivé jako vzduch a dá velkou práci je uspořádat. Aby si je dítě lépe srovnalo, potřebuje si neustále o nich povídat s druhými. Tím, že myšlenku vysloví, lépe si ji představí a pochopí, zařadí. Potřebujete-li od něho dobré výsledky, pak mu vše rozumně a logicky vysvětlete a nechte čas, aby si to v hlavě podle svého srovnalo.

Vlastnosti a zájmy
Dítě Váha stále hledá to nejlépe vyvážené a správné rozhodnutí. Má obavu, že by mohlo udělat chybu tím, že by se nesprávně rozhodlo a přitom se někoho či něčeho nešetrně dotklo, či dokonce způsobilo bolest. A tak dříve než něco vysloví, důkladně váží slova. Můžeme to také nazvat jako obezřetnost, díky které se drží dál od potíží a vyhýbá se neshodám, které ho tak ubíjejí. Dítě ve znamení Vah miluje jak vnitřní, tak i vnější harmonii. A tak může být nevyvážené třeba jen hlasitým rádiem a o tom, že byste na sebe doma mluvili hlasitě, nebo dokonce křičeli, o tom ani nemluvě. Pokojíček by měl být zařízen v teplých barvách, příliš křiklavé rozbíjejí jeho vnitřní klid. A ještě jedna dobrá rada: Příjemná a melodická hudba působí na dítě jako balzám. Když si s ním zazpíváte, bude úplně nejšťastnější.
A jelikož tito zástupci vzdušného znamení jsou stále v pohybu, v neustálém letu, může vás zarazit, že dovedou třeba celý den jen tak lenošit. Nezlobte se na ně, není to povalování, je to nabírání nové síly. Střídáni pohybu a odpočinku je jediný způsob, jak dítě váha může udržet své fyzické a psychické zdraví. Tím, že ho budete za odpočinek trestat, vytvoříte v něm pocit viny, to je destruktivní, a ono si přece potřebuje misky vyrovnat. Dítě v tomto znamení je prostě takto uzpůsobeno a samo to nemůže změnit.

Co do života?
Váhy jsou znamením spravedlnosti a pokud chcete pro své dítě to nejkrásnější dětství, vytvářejte doma soulad a příjemnou atmosféru. Je to dítě obvykle milé a okouzlujícím chováním dokáže obměkčit nejedno srdce. Má jasné a logické myšlení, přiměřenou dávku zvídavosti, a tak bývá dobrým studentem. Snaží se všemu přijít na kloub a proniknout k té nejhlubší příčině. A tak nahlíží na věci z různých stran, porovnává je a přijímá až to nejlépe prověřené řešení problému.
Má velikou potřebu být vždy upravené, sladěné a čisté. Nesnáší nepořádek, a tak doma rádo uklízí a podle sebe upravuje byt. Je to umělecky založené dítě už odmalinka. Rádo zpívá, i když třeba falešně, tančí a je dobrým hercem. Rozvíjejte společně jeho skrytý talent. A ještě jedna maličkost – málokdo si umí na dobrém jídle pochutnat tak, jak Váha. Ale pozor na to! Učte ho odmalička na vyváženou stravu s dostatkem zeleniny, kterou vaše dítko až zas tak rádo nemá.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 205 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.