Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Skvrny na prádle

Autor: Flylady , 12.1.2006
Já skvrny hned po zjištění zaperu Lanzou mýdlem (normálně tou kostkou), nemáchám a nechám uschnout i s tou Lanzou. Dám do koše na prádlo. Pak normálně peru, až s dalším prádlem. Funguje celkem dobře, ale taky ne na všechno.

některé hodně agresivní skvrny -červené-raději zapírám co nejdříve a k rozpuštění používám vanish.
Na bílém prádle likviduju fleky domestosem a ještě na radu Federiky jsem pořídila Ďáblíka na skvrny a s ním jde dolů třeba šmír.Ale né broskve.Ty zůstaly navždy.

Vanish.
Prádlo,jenž je určeno k nošení hlavně na doma,nebo jen za barák-tak nechám zprasit za celej den,ale slušňácké oblečení raději zapírám hned.
Tím vanišem buď poleju extra hnus flek a dle návodu asi za 20 minut(což je u mě půl dne)hážu do pračky a dám to na vyšší teplotu,tedy tak alespoň na 50(ikdyž je doporučeno třeba 40) a peru na dlouhý program.Pokud je celá várka prádla hlavně děckým způsobem zprasená,naleju ještě štamprli vaniše i do pračky,aby to pustilo.

Juri - já to prádlo taky namáčím do kýble s vodou, mám tam nasypaný prací prášek a pak nějaký oxidant v prášku - antiflek a pod. - je to levnější než Vanish.. jo a FL by asi kleplo, ale mám to tam namočené klidně týden, prostě dokud neperu tu konkrétní várku prádla.. jednou za dva dny to promíchám, případně zkontroluju tu vodu, ale ještě mi to plíseň nechytlo... hi hi hi

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1090 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.