Deníky Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Nočník

Autor: Lucie Podařilová , 7.3.2006

Jenom ta představa, že budeme naši holčičku učit používat nočník, nás téměř děsila. Ale začalo to tak nějak samo.


Ve čtvrtek 16. února odpoledne, když se Klárka probudila, jsem ji na nočník zkušebně posadila. Hned se zadařilo a ona se vyčůrala i bobek udělala. Sama měla takovou radost, že chtěla obsah pořád zkoumat. U kamarádky jsem si zjistila, jak často mám na nočník posazovat. Takže jsme to zkoušeli asi každých 40 minut, ale spíš podle toho, jak moc pila. Pokaždé něco "udělala" a vynášení nočníku nesla celkem těžce. Teď už se vše urovnalo, za zdařený výkon samozřejmě hodně chválíme,ale už to patří mezi bězné činnosti. Stále ale užíváme plínky, ty natahovací (které se špatně shánějí a ještě jsou dost drahé). Občas si sama i řekne a dokonce to stihneme :-). Někdy ji necháme bez plíny, v sobotu 4. 3. měla na sobě poprvé svoje vlastní malinké kalhotky.


Snažíme se o pozvolné učení, postupně dáváme důraz na to,že do plínky se "ee" nedělá a ptáme se, jestli nechce čůrat. Na nočník sedáme i v noci, protože ji potřeba budí a nechce se do plínky vyčůrat. Umí ale čůrat i do záchodové mísy, nad kterou jí držíme.


Takže podle našeho času a Klárčina pitného režimu tak nějak zvládáme chodit na nočník. Do teplejšího jara nebo léta vše dopilujeme, pak už to bude pohoda bez překážející pleny. Už se moc těšíme.


 


(Jinak nás trošku trápí problémy s mateřským znaménkem, takže musíme navštívit kožní. Čeká nás očkování proti obrně a na konci měsíce poradna na 18.měsících.)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 158 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.