Deníky Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

ŠESTÁ NEMOC

Autor: Lucie Podařilová , 18.3.2006

Tak jsme se úspěšně poprali s šestou nemocí.


Jak jinak než v pátek odpoledne najednou Klárce vyskočila horečka na 39C. Byla spavá, přestala jíst. V noci byly teploty hodně vysoké, ke 40C. Dařilo se nám srážet jen ke 37,5C.Sobotu prakticky prospala a nejedla, naštěstí hodně pila. Žádné jiné příznaky nemoci, jako např. rýma, kašel nebo bolení v krku se neukázalo. V neděli to bylo to samé, odpoledne se trochu zpotila a viditelně se jí ulevilo, ale v noci zase vysoká horečka, sirup Paralen nám už nezabíral, naštěstí čípky ano.


V pondělí ráno jsem s úlevou zjistila, že má po tělíčku jemnou vyrážku, takové pupínky, krupičku. Zavolali jsme k paní doktorce, která si nás hned pozvala a určila šestou nemoc. Vyrážka postupně putovala po těle a slévala se v takové mapy. Šla přes hrudníček, bříško, trochu záda, ruce a nohy a nakonec do obličeje. Vzadu na hlavičce měla Klárka zvětšené "uzliny". Po třech dnech vyrážka začala mizet. Tuto nemoc by už neměla znovu prodělat.


Byli jsme také na očkování proti obrně. Musíme znovu ke kožní lékařce s mateřským znaménkem, tvoří se okolo něj malinké puchýřky, které pak mokvají.


Klárka je již celý den bez pleny, nosí kalhotky a říká si o nočník. Je moc šikovná. Plenu dostává na spaní, ale nečůrá do ní. Na nočník vysazujeme  proto i v noci.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 449 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.