Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Úklid sanitárního zařízení

Autor: Baruschka , 16.5.2007
Sama doma -

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1148499747-sama-doma/33116.html


 


Vždy používat rukavice. Existuje štětka s ouškem pro lepší vyčištění okraje mísy. Doporučuje používat gelový prostředek, který lépe odstraní mikroby a bakterie a nechat působit. Utěrku nezmuchlat k sobě, ale složit na tzv. 16 stran a postupně používat každou.


 


Na vodní kámen okolo baterií a sifonů je ideální zubní kartáček a doporučuje se gel na WC, obsahuje totiž kyselinu fosforečnou.


 


Baterie – nekvalitní se velmi rychle zlikvidují úklidovými prostředky. Prostředek obsahující kyselinu nanést na utěrku a vyčistit. Polituru získáme tak, že když je vyčištěná a nablýskaná, použít přípravek na polituru, poté znovu přeleštit. Zdaleka se pak na to tak nechytá vodní kámen nebo ochmatky. Nebo existují čistící pěny, které už polituru obsahují.


Dlaždice – na lesklé nepoužívat přípravky s kyselinou fosforečnou, aby se to nespálilo. Přípravek by měl obsahovat spíš kyselinu citrónovou, octovou nebo mravenčí. Nastříkat a opět použít mikrovláknovou utěrku.


 


Desinfekce – teoreticky je zbytečná, stačí ty běžné prostředky. Je důležité nepřehánět s desinfekcí, narušuje se přirozené prostředí.



 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1045 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.