Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Co nám pomohlo při průjmu a zvracení

Autor: Lucka Šeflová , 3.3.2008

1.) Často pít, ale pozor, po malých dávkách (u nás vedlo ke zvracení i to, když toho malý vypil víc najednou) - v lékárně se dají koupit zvláštní roztoky (např. Kulíšek a nebo Hipp ORS-200), které svým složením nejlépe nahrazují ztrátu vody a minerálů. Od laiků nám byla doporučována Coca Cola, ale ta prý není vhodná, protože obsahuje hodně cukrů a ne potřebné minerály. Cukr ještě přispívá ke zhoršení průjmu. Dále jsou dobré také čaje - paní doktorka nám doporučila klasický černý, Dětský čaj pro lepší zažívání (od Megafytu) a Tormentan (při průjmech od Lerosu). Z mléka jsme používali Hypoalergenní od Nutrilonu, ale až poté, co ustalo zvracení.


2.) Dieta - suché brambory, mrkev, rýže, kukuřice, rohlíky (ne čerstvé, ale spíš den, dva staré), kukuřičné křupky, piškoty, banány. Do jídla nenutit, spíš nechat, ať si malý vybere, na co má chuť. Musí se začínat po malých dávkách. Také se nám osvědčila Nemléčná kaše osmizrnná Bifidus od Nestlé pro posílení imunity, která se dá připravit i do vody. Z počátku jsme totiž nemohli nic do mléka. Je prý normální, že se při střevních potížích zhubne. Fíla zhubl asi půl kila. Paní doktorka nás uklidnila, že se nemáme děsit, že Fíla to určitě za velice krátkou dobu opět dožene.


3.) ENTEROL - střevní eubiotikum, které nám doporučila paní doktorka. Brali jsme ho jen dva dny vždycky ráno (nechali jsme ho rozpustit v malém množství čaje). Pozor, nesmí se nikdy míchat s příliš studeným ani horkým čajem, protože by se mohly poškodit životaschopné buňky, které jsou v něm obsažené a které při průchodu zažívacím traktem uplatňují svůj biologický účinek. Ten je podobný přirozeným ochraným účinkům střevní mikroflóry, jejíž rovnováha může být během průjmu narušena. Původně nám paní doktorka doporučila také kapky Hylak Forte, ale ty se nám vůbec neosvědčily a nemohla jsem je do Fíly vůbec dostat.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2827 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.