Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Na výletě v Krkonoších a v ZOO ve Dvoře Králové

Autor: Lucka Šeflová , 7.9.2008

5.-7.9.2008


Opět jsme si s rodiči a s dědou Fandou udělali výlet. Tentokrát jsme vyrazili do Krkonoš. V pátek jsme podnikli výlet k Mumlavským vodopádům, které jsou kousek od Harrachova. Vede k nim cesta lesem. Pro děti je tu na zpestření Liščí stezka se spoustou prolézaček a překážek, které musejí zdolat. Moc mě bavilo chodit po kládě a prolézat dřevěnou prolézačkou. Mumlavské vodopády se nám moc líbily. Odtud už jsme pokračovali do Janských lázní, kde jsme byli ubytovaní v hotelu Arnika. Po Janských lázních jsem se projel na mé oblíbené motorce a taky jsem poznal Krakonoše :-)


Druhý den, v sobotu, byl jako malovaný, a tak jsme společně s dědou vyrazili na Černou horu. Nahoru jsme se dostali lanovkou. Z Černé hory jsme se prošli 8 km do vzdálené Pece pod Sněžkou. Cesta vedla nádhernou přírodou. Já část cesty hezky ťapal, ale větší část jsem se nesl hezky v krosničce. V Peci jsme si dali za odměnu dobrý obídek. I tady mají Krakonoše :-) Po obídku jsme pokračovali lanovkou na Sněžku s mezi zastávkou na Růžové hoře. Na lanovce se mi moc líbilo a našim se líbilo hlavně na Sněžce. Byl odtud úžasný výhled do široka daleka.


Třetí den, v neděli, se počasí trošku zkazilo, ale naštěstí mrholilo jen ráno. Zajeli jsme se podívat do Špindlerova Mlýna, do Svatého Petra a odtud jsme pokračovali do ZOO ve Dvoře Králové. Tentokrát jsem byl asi nejvíc nadšený ze všech šelem a taky ze psů hyenových :-) Stál jsem od nich kousek, stejně jako od tygrů, lvů a levhardů. Po ZOO jsem se projel i vláčkem a poprvé v životě jsem byl na safari :-) Cestou domů jsme se ještě zastavili v barokním areálu v Kuksu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 248 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.