Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zítra mi bude 27 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 27.11.2008

27.11.2008


Tak už jsem zase o měsíc starší :-) Vítězstvím měsíce je určitě to nad plenkami. Konečně jsem se s nimi na dobro rozloučil. Opravdu to nakonec přišlo ze dne na den samo a už je nepotřebuji ani v noci. Třikrát hurá! :-)


Úspěchem číslo dvě je určitě to, že jsem začal poznávat barvičky. A tak teď neustále chodím a říkám, co má jakou barvičku - že je například můj krokodýl zelený, že má máma černý svetr, že naše auto je červené a nebo jakou barvičkou právě kreslím :-) S jistotou poznám modrou, černou, fialovou, červenou, zelenou a žlutou, které říkám buď "sluníčko" a nebo "sluníčková" :-)


A úspěchem číslo tři jsou bezesporu mé ukázkové kotrmelce, kterým momentálně říkám "pokakanelec" :-) Strašně mě baví a vydržím dělat hned několik za sebou. V jejich dělání jsem prostě přeborník :-) Asi se brzy přidám k cirkusu :-)


Co se týká mluvení, i tady slavím nové úspěchy. Zdokonalil jsem se ve vyslovování některých slovíček a písmenek. Například autobusu jsem ještě nedávno říkal "aubojus" a teď už mu říkám krásně "autobus". Ještě nedávno jsem neuměl vyslovit písmenko "v", takže jsem říkám "jajíčka" (vajíčka), "Jera" (Věra) a nebo "joda" (voda), teď už slova s "v" krásně správně vyslovuju :-) Mé věty jsou čím dál obsáhlejší :-) Stejně mám ale pár slovíček, které si vyslovuju podle sebe :-) Patří mezi ně například čokoláda, které říkám "kokodála"


Minulý měsíc jsem si stačil pořádně užít lampionové průvody. Nakonec jsem stihl dokonce dva a potkal jsem se na nich i s Máťou, Ondrou a Lukáškem. Taky jsem se seznámil s modelínou a moc rád si s ní hraju. Baví mě vykrajovat různá zvířátka. Taky rád kreslím vodovkami. Pokud si můžu vybrat, tak mou favoritkou mezi barvičkami je černá :-) Taky se pokouším vybarvovat své první obrázky v omalovánkách :-) Zkouším pastelky taky ořezávat. To mi zatím moc nejde, ale hodně se s tím zabavím. U kamaráda Davídka jsem poprvé kreslil na tabuli křídou. Naučil jsem se přivolávat u nás v domě výtah. Stačí, když vylezu na dva schůdky vedle a odtud už hravě dosáhnu na tlačítko :-) Už jsem taky pěkně vyrostl, takže dosáhnu i na vypínač, abych si sám rozsvítil a zhasl světlo. Umím taky rozsvítit a zhasnout lampičku a zapnout a vypnout rádio :-) Na to jsem dokonce přišel dřív, než máma :-)


Taky jsem stihl vyhrát zápas s neštovicemi, které u mě na štěstí měly celkem hladký průběh. Pupínky se mi udělaly hlavně na hlavě, krku a na zadečku a kromě toho, že jsem se chtěl drbat a jeden den jsem měl zvýšenou teplotu (37,5 oC) to bylo v pohodě. Na dobré náladě a na vymýšlení lumpáren mi to rozhodně neubralo. Kamarádka Emča chytla na něštěstí neštovice ode mě a tu stačily potrápit trošku víc :-( Týden po neštovicích mě bohužel ještě stačil potrápit ošklivý suchý kašel, a tak jsme se přestěhovali na týden na ozdravný pobyt k dědovi a bavi do Chodouně. Snad už budu zase jako rybička :-)


Poslední dobou se začínám hodně upínat na mámu. Možná je to tím, že když jsem byl teď nemocný, tak jsme trávili hodně času spolu doma. Jsem rád, když je v mé blízkosti a nemám rád, když někam odchází. Dokonce jsem se dneska rozbrečel, když mě měla hlídat babička a nechtěl jsem, aby máma odešla na angličtinu :-( Snad mě to brzy přejde a já budu zase v pohodě.


Aktuální míry a váhy: měřím už 96 cm, vážím 15,1 kg a velikost nohy mám 26.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 300 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.