Tak ja začnu, jo?
Podkovy s lososa si položíme na připravený alobal. Hodně osolíme, poklademe buď rozmačkaným nebo na tenká kolečka nakrájeným česnekem, pokapeme (taky hodně) citronem a poklademe plátky másla. To vše po obou stranách. Pak to pěkně zabalíme do alobalu, naskládáme do hlubšího plechu (kdyby nám máslo náhodou vyteklo) a pečeme tak na 200°C cca 20-25 min. Je to velmi chutné, pěkně šťavnaté. Nemá to tedy křupavou kůrčičku. A nevadí, když to v té troubě zapomenete dýl, kdyby měl manža zpoždění. My si to dáváme na talíř v tom alobalu, abysme si pošmákli i na té šťávicce, ale kdo má rád suššího lososa, tak doporučuji vybalit a igredience z alobalu nanést lžící na talíř.
Dobrou chuť přejí Katka s Jirkou a TomKat :-)
|