|
|
Rajská a plněné papriky |
Takhle se to odjakřiva vaří u nás :-) |
|
Autor: Mikeš+ 3 holky , 5.3.2007 | |
| Směs na sekanou nacpat do paprik, vyskládat na plech, podlít vodou a péct v troubě (cca hodinu), občas dolít vodu, aby se to nepřipálilo. Maso: 2/3mletéh vepřového, 1/3 mletého vařeného hovězího třeba z polívky (anebo sójová drť uvařená v hovězím bujónu), 2 cibule, palice česneku, majoránka, vajíčko, sůl, směs koření do mletých mas. Všechno prohnat mlýnkem, prohníst. Omáčka: V malém kastrolku na oleji nebo na sádle dorůžova osmahnout kolečka velké cibule, na to lžíce cukru a zkaramelizovat, sůl, velký protlak, rajčata ( to je jedno kolik, třeba i konzervu loupaných), špetku tymiánu, 5kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře, 1 bobkáč. Podle potřeby trochu zalít vodou a tak 1/4 hodiny vařit. Pak přecedit do velkého kastrolu přes cedník. Až jsou papriky upečené, vypečenou šťávu slít do omáčky, zahustit záklechtkou ( studená voda + hladká mouka), popř. dochutit ( sůl, cukr, ocet). Naskládat papriky do omáčky a nejlíp den nechat zaležet. K tomu knedlík. |
|
Zobrazeno doposud 258 x.
|
|