|
|
PLNENE LILKY |
|
Autor: Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// , 26.2.2008 | |
| potř. Lilek (dle potreby),mleté maso, 1 cibule, 2rajcata, 500ml mlíka, 100g masla, 2lzice hl.mouky, petrzel, sul, pepr, 1 vajco,
Lilek prepulite (vite jak, podelne ) a hodne osolíte- a pak to nechate tak pul hodky ulezet- a pak ho vyzdimate- rika se tomu, ze se necha vyplakat-ona z neho vytece normalne voda. Pak ty lilky zprudka osmazite na panvicce z obou stran a ususite- na kuchynskym papiru, ci co. Vezmete si velkou lzici a ty lilky uprostred jako kdyby zamacknete- budete to plnit masem (onos e to nevydlabava, ale zamackava, aby tam ten lilek ZUSTAL.
Na pánvicce osmahnete cibulku, do toho hodíte maso, pořádně ho tam rozmordujete, aby se vsude pěkně osmahlo (zprudka). Jak se osmahne, tak pridate oloupany rajcata (dala jsem tam NORMALNI, nakrajeny - a bylo to ok), sul, pepr, petrzel- vse dle chuti.Ja jsem pridala i kapku rajcatove omacky- tady se prodava PUMARO- Ale nemusi byt.
Touhle smesi vyplnite ty lilky.
A pak posledni faze- besamel. myslela jsem si, ze je to veda, ale prd. mate 500ml mlika, rozdelite si ho na pulku v 1.pulce rozpustite maslo (100g) v 2.pulce rozmichate 2lzice hl.mouky, osolíte to, vyklepnete tam jedno vajco, poradne to promichate, aby tam nebyly hrudky a vlijete to do te 2.pulky, ktera je tepla, a ,ichate, dokud to pekne neprochladne- on se z toho stane takovej peknej krem
Ten krem vylijete na ty lilky a strcite to do trouby, a pecete 30min na 200stupnu.
Mela jsem to takhel rozepsany jako pro degesa a povedlo se mi a bylo to SUPER!!!!
|
|
Zobrazeno doposud 363 x.
|
|