Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Králíci I.

Slíbila jsem nějaké králičí receptíky - pro milovníky králičích mazlíčků doporučuji nahradit slovo králík slovem krůta :o) Recepty jsou z kuchařek Ham a mňam od P. Novotného. Dobrou chuť :o)

Autor: Farah , 23.9.2004

LISABONSKÝ KRÁLÍK


 


králík


slanina


kyselá smetana


sůl


mouka


 


Marináda:


2 sklenky vína


1 sklenka vinného octa


krájená cibule


pepř


jalovec


bobkový list


 


Suroviny na marinádu necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině.Při pečení podléváme marinádou. Šťávu zahustíme moukou a povařenou scedíme na hotového králíka. Do omáčky přidáme kyselou smetanu.


 


 


KRÁLÍK NA ŠAMPAŇSKÉM


 


králík


šumivé víno


skořice


koriandr


badyán


bobkový list


cukr


sůl


 


Do velké teflonové pánve nalije­me šumivé víno a do něj naskládá­me porce králíka. Posypeme je kořením, přidáme trošku cukru a špetku soli a necháme pod po­kličkou pomalu dusit. Změklé ma­so ještě krátce povaříme bez po­kličky, aby se zahustila šťáva.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1104 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.