Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ananasové rizoto

Množství: 4 porce

Autor: Ilča, Jája a Violka , 22.10.2006

 


Botřebujete na 4 porce:


Ananasové rizoto
2 malé ananasy nebo 1 větší
100 g rýže Arborio
300 350 ml plnotučného mléka
(pokud použijete obyčejnou kulatozrnnou rýži, pojme podle druhu cca 350 - 450 ml mléka)
40 g piniových semínek (nebo slunečnicových)
50 g másla
50 g hnědého cukru
1 svazeček máty
1 limetka
1 vanilkový lusk
špetka soli


1. Na polovině másla orestujeme piniové oříšky a suchou rýži, zalijeme mlékem a zavaříme, příkon tepla ztlumíme na minimum a za průběžného míchání necháme dusit, až je rýže měkká, tzv. na skus. Ochutíme špetkou soli.
2. Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky.
3. V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme pokrájený ananas, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limety a vařenou rýži. Vše promícháme a prohřejeme. Rizoto plníme do vydlabaných ananasů.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 490 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.