Botřebujete na 4 porce:
Ananasové rizoto 2 malé ananasy nebo 1 větší 100 g rýže Arborio 300 350 ml plnotučného mléka (pokud použijete obyčejnou kulatozrnnou rýži, pojme podle druhu cca 350 - 450 ml mléka) 40 g piniových semínek (nebo slunečnicových) 50 g másla 50 g hnědého cukru 1 svazeček máty 1 limetka 1 vanilkový lusk špetka soli
1. Na polovině másla orestujeme piniové oříšky a suchou rýži, zalijeme mlékem a zavaříme, příkon tepla ztlumíme na minimum a za průběžného míchání necháme dusit, až je rýže měkká, tzv. na skus. Ochutíme špetkou soli. 2. Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky. 3. V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme pokrájený ananas, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limety a vařenou rýži. Vše promícháme a prohřejeme. Rizoto plníme do vydlabaných ananasů. |