Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Nejlepší koblihy (Apetit 2/2007)

Autor: Peg , 22.1.2007

Nejlepší koblihy (Apetit 2/2007)


na 20 koblih,


příprava 20minut


kynutí 1 1/4 hodiny


smažení 20-25 minut


500g mouky hladn nebopolohrubá


40g krupicového cukru


40g másla


4 žloutky


30g droždí


3lžíce rumu


250ml vlažnéhomléka


asi 200g zavařeniny na plnění


v misce rozetřeme droždí s lžící cukru a mouky, přiáme 4lžíce mléka anecháme vzejít.


V míse utřeme máslo se zbytkem cukru, postupně zatíráme žlouky, pak vlijeme vzešlé droždí, šoetku soli, citronové kury  mouku a smlékem vyracujeme vláčn a hladké těsto. přikryjeme a necháme 3/4hodiny kynout.


Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme na centimetr tlustou placku sklenkou naznačte kolečka, těsně vedle sebe. na polovinu koleček nakladte zavařeninu(nedávejte moc, koblihy by sly ke dnu), zbylá klečka dokrojte položte na zavařeninu okraje pečlivě přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou okraje budou hladké a hezky spojené. pak koblihy popraště moukou a nechte ještě na utěrce ještě 1/4hodiny kynout. Tuk(250ml oleje) rozehřejte v menším hlubším kastrolku vhodte drobeček, pokud bude prskat je toakorát a koblihy smažte do zaltova (asi  5 minut)a vyjímejte drátěnou naběračkou nechte na vrstvě ubrousku okapat přebytečný tuk. podávejte pocukrované.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 567 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.