300 g fazolí - uvařit
300 g rýže Natural - uvařit
50 g krupice
1 cibule
1 ČL sladké papriky
olej
1 ČL drceného kmínu
½ ČL majoránky
špetka koriandru
1 PL sojovky
strouhanka na obalení
Pomlít fazole a rýži na masovém strojku, do misky.
Cibuli nakrájet a osmahnout, přidat všechno koření a dát k fazolím.
Přidat krupici, kterou jsme krátce namočili do 100 ml vody, ochutit sojovkou a solí a promíchat.
Tvořit karbanátky, obalovat ve strouhance a smažit.
Podáváme jako hamburgery – tj v bulce (nebo jak tomu říkáte) – tu jsem na chvilku ogrilovala do křupava, dovnitř karbenátek, hlávkový salát, rajče, trocha kečupu, třeba cibulku na kolečka…
Stačila by půlka dávky, je toho jak pro regiment. |