Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

(prohlížení deníku *Recepty) Předcházející článek>>

Sladká rychlovka

http://rodina.cz/jaresovi/album/rychlovkovxxbuchta.jpg

Autor: Andrea a Kuba 12/03 , 7.7.2006

Suroviny: 1 kupovaný piškotový nízký korpus, 1 malý mandarinkový kompot, 1 šlehačka na šlehání (nejlépe trvanlivá, s tou to jde jedna báseň, je jí 200 ml,oproti klasické na šlehání,které je 250ml. Hlavně ale musí být šlehačka NA ŠLEHÁNÍ, tj.33%!!!!) já doporučuji 40% od mlékárny Kunín v kelímku,ale má dlouhou trvanlivost, 1 ztužovač šlehačky.  1 větší zavařovačka i s víčkem:-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vezme se šlehačka a nalije se do sklenice, do toho se vyklopí celý malý mandarinkový kompot - i se šťávou! Já,jak již jsem psala shora,ještě přidám 1 ztužovač šlehačky.Sklenice se zavře víčkem a kvedláme jako šejkrem. Neumím odhadnout čas,ale 5 min.to nebylo,jak říkám,když se přidá ztužovač a kvedláme rychle,je to za chvilinku,vidíme už mírnou tuhost ve sklenici.
Poté obsah nalijeme na korpus,dáme do lednice a přibližně za hoďku můžeme krájet.Samozřejmě,že čím déle je v lednici,tím lépe. Já dělám většinou dopoledne a po obědě už se baští super moučník


Recept jsem našla na jednech stránkách..okopčila..vyzkoušela a je to bomba...a dopnila o postřeh o 40%šlehajdě......vřele doporučuji.....jo a foto je moje:-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 822 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.