Těsto: 25 dkg polohrubé mouky 25 dkg moučkového cukru 6 vajec 3/4 prášku do pečiva 1 dcl oleje 1 dcl vody 1kg strouhaných jablek, vanilkový cukr, skořice
Nádivka: 1 slazené kondenzované mléko 25 dkg másla
Postup: Vejce s cukrem mícháme do pěny, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, vodu a olej. Na klasický vyšší plech položíme pečící papír a na něj nastrouháme nahrubo jablka, pokud jsou kyselejší, můžeme dochutit vanilkovým cukrem a skořicí. Na jablka nalejeme těsto a necháme péct. Upečený korpus vyklopíme z plechu a opatrně strhneme papír.
Mléko v uzavřené plechovce vaříme 2 hodiny (v papiňáku 1 hodinu) a úplně vychladlé je utřeme s máslem a hotový krém natřeme na vychladlý moučník. Můžeme zdobit Grankem nebo čokoládou.
|