Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Krůtí maso po čínsku

Autor: Kisi + 2 děti , 4.2.2006
KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU

200g krůtích prsou
1 velké vejce
40-50g solamylu
50g oleje
Sůl
120g očištěného nakrájeného pórku (ta bílá část)
1-2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce vína (zbytek v průběhu pít a pít a GLO GLO GLO GLORIÁ)
Malý kousek česneku

Koření ( já už vím množství, tak si to nachystám předem na misku a zamíchám suchou směs)

Mletý zázvor
Chilli
Mletý pepř
Špetka cukru

Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky, smícháme s rozšlehaným vejcem a solamylem a necháme 20min odležet.
Směs vložíme na větší pánev do rozehřátého oleje a opečeme, ocedíme a necháme okapat. Do oleje přidáme pórek, osmahneme a přidáme zpět maso, sójovou omáčku, víno, česnek, koření, cukr a vše dusíme minutku.

Hned podáváme s dušenou rýží.

Poznámka : pokrm připravujeme po dvou porcích najednou, aby bylo maso na pánvičce rozloženo jen v jedné vrstvě a rychle se opeklo.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 546 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.