Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Archivace fotek

Autor: Flylady , 11.11.2006

Vychytáno v diskusi:


Vzhledem k neuvěřitelně rychlému pokroku v oblasti výpočetní techniky se může stát, že fotky vypálené na CD před nějakým časem nový supervýkonný počítač prostě neotevře. Shodly jsme se na tom, že je dobré cca po 5 letech archiv zkontrolovat a přepálit znovu (Ajka).


Lucie


cem se s DH neshodnem, je co vypalovat. DH vypaluje uplne vsecko, a to jednak syrova data, jak je stahne z fotaku, a jednak vytvorena alba na prohlizeni (ma na to skript, tak mu to snad neda tolik prace, PC sice maka pres noc, ale samostatne bez dozoru).
Ja bych vypalovala jen dobre fotky a ostatni bych smazala. Takove ty fotky "z navstevy u AB", "z vyletu s XY" nebo "z oslavy ZZ" bych mazala z disku nejpozdeji po mesici, nebo pote, co si je AB, XY nebo ZZ prohlednou. Ty dobre, co zbydou, bych pak rozdelila do alb, a oindexovala, abych mohla v pripade potreby prohlednout vsechny "kytky" a nemusela zvlast hledat "kytky z Recka 2004", zvlast "kytky z Jeseniku 2002" a podobne. DH tvrdi, ze kdyz on hleda nejakou fotku, je to vzdy fotka z nejake "akce" a on vi z ktere.
Tak tedy vypalujeme vsechno, protoze DH odmita cokoliv smazat (krome fotek, ktere jsou vylozene nezaostrene apod.) a ja nemam chut si hrat s indexaci milionu fotek. Rada bych udelala probirku aspon az to budeme po par letech prepalovat, ale asi na to nedojde, je to moc prace.

No a papir je papir. Sice je drahy, ale zase si to maloktera fotka zaslouzi.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 884 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.