Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

HOMEOPATIE A KŘEČOVÉ ŽÍLY

Autor: laeela , 7.4.2008

APIS MELLIFICA


Pálivá, bodavá bolest v křečových žilách, která se lepší octovými obklady. Postiženému je příliš teplo a problémy se zhoršují v teplé místnosti.


 


ARNICA


Bolesti jsou způsobeny zejména přílišnou námahou, např. dlouhým stáním nebo chůzí. Pocity jsou vždy ale typického arnikového charakteru: pocit rozlámanosti, zraněnosti. Arnica je účinná zejména v případech, kdy jde i o žíly pohlavních orgánů.


 


ARSENICUM ALBUM


Velmi silné bolesti, které mají pálivý charakter (jako oheň). Žíly jsou namodralé.


 


CARBO VEGETABILIS


Křečové žíly jsou modré a tvrdé. Často se objevuje pálivá bolest. Carbo veg. Je obzvláště účinné, pokud jsou postiženy i žíly pohlavních orgánů a ztěžují močení, které je bolestivé.


 


CAUSTICUM


Silné bolesti zejména při chůzi, v klidu se bolesti zmírní, nebo úplně vymizí.


 


GRAPHITES


Křečové žíly jsou často posety malými pupínky a velmi svědí. Můžou se objevit i fleky vyhlížející jako ekzém. Podle konstitučního typu se objevují spíše u tlustších než hubených ženách. Tyto ženy se nerady hýbou a je jim převážně zima.


 


HAMAMELIS


Žena má pocit unavených nohou jakoby po velké námaze. Často má pocit rozšíření nebo zvětšení křečových žil. Křečové žíly jsou tvrdé, uzlovité, nateklé a bolestivé. Bolesti mají bodavý, pálivý charakter, můžou být pociťovány jen jako bolest. Žena nemívá ráno hlad, jen žízeň na malá množství tekutiny. Mívá problémy s trávením vepřového masa – nadýmání, nebo pálení žáhy.


 


PULSATILLA


Křečové žíly jsou obzvlášť bolestivé večer, mají sklon k zánětům. Jsou namodralé a tato barva se objevuje i na dalších partiích nohou, takže celé nohy mívají namodralou barvu.


 


Dávkování – potence C30, kuličku jednou denně po dobu jednoho-dvou týdnů, pokud dojde ke zlepšení, tak užívat jenom při obtížích jednorázově.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,5 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1950 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.