|
|
|
Křehké jablkové bochánky |
|
| Autor: Flylady , 12.11.2005 | |
| Vložila:Ivča/Sandra 14.8.2004
Připravíme si:
1 kg jablek
šťávu z 1 citrónu
250g másla nebo rostlinného tuku
200g cukru
špetku soli
1 vanilinový cukr
4 vejce
400g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce moučkového cukru
½ lžičky skořice
Příprava:
- Jablka oloupeme, odstraníme jadřince. Pak jablka rozkrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.
- Tuk, cukr, vanilinový cukr a sůl utřeme do pěny, do níž postupně vmícháme vejce. Potom smícháme mouku, prášek do pečiva i skořici a rovněž přidáme do pěny. Nakonec do těsta vmícháme nakrájená jablka.
- Z těsta uděláme malé bochánky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.
- Teplé vdolečky podáváme posypané cukrem
Doba přípravy asi 45 minut. |
|
Zobrazeno doposud 261 x.
|
|