Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Křehké jablkové bochánky

Autor: Flylady , 12.11.2005

Vložila:Ivča/Sandra 14.8.2004


 


Připravíme si:


1 kg jablek


šťávu z 1 citrónu


250g másla nebo rostlinného tuku


200g cukru


špetku soli


1 vanilinový cukr


4 vejce


400g polohrubé mouky


1 prášek do pečiva


2 lžíce moučkového cukru


½ lžičky skořice


Příprava:



  1. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince. Pak jablka rozkrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.
  2. Tuk, cukr, vanilinový cukr a sůl utřeme do pěny, do níž postupně vmícháme vejce. Potom smícháme mouku, prášek do pečiva i skořici a rovněž přidáme do pěny. Nakonec do těsta vmícháme nakrájená jablka.
  3. Z těsta uděláme malé bochánky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.
  4. Teplé vdolečky podáváme posypané cukrem

 


Doba přípravy asi 45 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 261 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.