A.) základem je majonéza smíchaná s zakysanou smetanou ( nebo jen majonéza nebo jen zakysanka- dle gusta) , do toho alternativně
1. křenová- přidat dvě lžičky strouhaného křenu 2. nivová- přidat dvě lžíce strouhané nivy ( já jí šťouchám vidličkou, nestrouhám) 3. hořčicová- lžíce dijónské hořčice 4. pepřová- dvě lžičky nasekaného nakládaného pepře 5. karí- dvě lžičky karí 6. á la koktejlová- lžíce kečupu, lžíce hořčice 7. bylinková- dvě lžíce čerstvých sekaných bylinek nebo herbavegi 8. česneková- dva třené stroužky česneku a vegi 9. koprová- dvě lžíce kopru 10. s kapary
B.) základem je majonéza
11. Heinz- tři střiky Heinz sójové omáčky
C.) základem jsou rajčata
12. salsa- drcená rajčata smíchat se lžící vinného octa, lžičkou koriandru, ebeny krájenou cibulkou 13. smažená- drcená rajčata podusíme na olivovém oleji, šalotka, pepř, bazalka, česnek, event. Chilli 14. čerstvá rajčata nasekat s kapiemi a červenou cibulkou, zakapat citronem, hrstku petržele- je to spíš salátek, ale moc dobroučký k fondue
D.) další omáčky
15. broskvová- 2 půlky kompotové loupané broskve, mini lžička strouhaného zázvoru nebo sušeného, lžička kari 16. sýrová- tavený hermelín s mlékem 17. tvarohová- tvaroh s bylinkami nebo kapiemi, naředit mlékem 18. tzatziki- salátovka nastrouhat, bílý jogurt, česnek, pepř- nebo tzatziki koření 19. jablečný křen- strouhané jablko, strouhaný křen, lžička hořčice 20. á la Itálie- zakysaná smetana, dvě lžíce balsamika, dvě lžíce sekané bazalky, stroužek česneku 21. brusinková- brusinky se lžící cherry octa
Od Andry
opecene papriky, svleknute z kuze, namixovane a okorenene cesnekem,
a pak nejmilovanejsi na vsechny masa---bily jogurt prekapany aby byl husty, hodne soli, cesneku, cerstve maty a hlavni kouzlo - nastrouhany zazvor a to je teda namka neuveritelna...
|