Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Jogurt z pomalého hrnce

Autor: Kopretin@ , 28.7.2008

Když nemáš jogurtovač a nebo se Ti nechce jogurt dělat v peřinách,tak použij PH.


Však ho jako správná FL máš :o)



Ingredience:
2 l homogenizovaného mléka (2%)
4 KL neochuceného jogurtu (prírodní)
4 KL cukru - lze vynechat

Příprava:
Ohrejte mléko tak aby bylo jen vlazné (zkuste rukou). Nesmí být horké, jinak znicí jogurtovou kulturu.
Do pomalého hrnce (PH) dejte jogurt, cukr a mléko. Dukladne promíchejte. Zakryjte PH cistou uterkou - ne poklickou! Zapnete na LOW. Po jedné hodine PH vypnete a nechte nerusene stát 2 hodiny. Po celou tuto dobu s PH nehýbejte; jogurt se srází.
Vyjmete keramickou nádobu z PH a dejte vychladit.

Jogurt se muze ochucovat az je úplne hotov. K ochucení lze pouzít instantní kávu (ne mletou zrnkovou!), 1-2 KL, kakao, drcené ovoce, vanilkový extrakt (nebo jiný), 1 KL atd.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1604 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.