Když nemáš jogurtovač a nebo se Ti nechce jogurt dělat v peřinách,tak použij PH.
Však ho jako správná FL máš :o)
Ingredience: 2 l homogenizovaného mléka (2%) 4 KL neochuceného jogurtu (prírodní) 4 KL cukru - lze vynechat
Příprava: Ohrejte mléko tak aby bylo jen vlazné (zkuste rukou). Nesmí být horké, jinak znicí jogurtovou kulturu. Do pomalého hrnce (PH) dejte jogurt, cukr a mléko. Dukladne promíchejte. Zakryjte PH cistou uterkou - ne poklickou! Zapnete na LOW. Po jedné hodine PH vypnete a nechte nerusene stát 2 hodiny. Po celou tuto dobu s PH nehýbejte; jogurt se srází. Vyjmete keramickou nádobu z PH a dejte vychladit.
Jogurt se muze ochucovat az je úplne hotov. K ochucení lze pouzít instantní kávu (ne mletou zrnkovou!), 1-2 KL, kakao, drcené ovoce, vanilkový extrakt (nebo jiný), 1 KL atd.
|