Na lodičky z pomerančů se hodí plody s tlustou kůrou. Seřízneme horní čtvrtku pomeranče a malým nože opatrně rozřežeme oranžovou dužninu. Kávovou lžičkou odebereme uvolněné kousky. Opět si pomůžeme nožem a takto posupujeme už odstraníme většinu sladkého středu. V jeden moment se vám začne čistě odlupovat vnitřní blána od slupky. Rukou pak lekce vyloupnete i zbytky jedlé části a kůra vám zůstane uvnitř krásně čistá. Zdobení si nechte na konec, hezky vyřezávaná slupka by se mohla při vydlabávání lehce poškodit. Na zubatý okraj jsme použili obyčejné nůžky. Kolečka se dají odborně vyříznout průrazníkem na kůži.
|
|
My jsme použili se vzpomínkou na školní léta obyčejnou verzatilku. Rozšroubujete ji a použijete pouze vnější kovovou dutou trubičku. Ostřejším okrajem vyříznete hladká kolečka. Větší kolečka se dají vyříznout kovovým víčkem od propisky nebo plnicího pera. Stejně krásně plavou vydlabané citrony nebo ozdobné tykve.
|
|