Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rizoto s mořskými plody

Autor: Radule+Lucinka10/03+Aninka8/06 , 27.2.2006

Rýže, mořské plody, česnek, 1dcl bílého vína, rybí (nebo jiný) bujon, olivový olej, prarmazán (klidně i český), máslo, zelená petrželka


Na oleji orestujeme česnek a přidáme mořské plody, orestujeme a zalijeme vínem, dusíme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vodu (ne moc, raději přiléváme) a přidáme opranou rýži ( dávám 3/4 šálku na kávu na osobu). Za stálého míchání vaříme až rýže změkne a voda se odpaří. Na konec přidáme nastrouhaný parmazán, přidáme lžíci másla a zelenou petrželku.


Obměna: Houbové risoto - postup je stejný, místo mořských plodů použijeme houby (můžou být i žampiony) vynecháme víno a přidáme cibulku 


 


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 333 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.