Cibule, slanina, zelený hrášek v konzervě (nebo mražený, ten je potrřeba vařit déle až je měkký), špagety, olivový olej
Nakrájenou cibulku a slaninu orestujeme na oleji, přidáme hrášek, přilijeme trochu vody a chvilku povaříme (mražený hrášek vařídme do měkka). Mezi tím si nalámeme špagety. Které přidáme do hrnce, osolíme, podle potřeby přilíváme vodu až jsou špagety měkké. Vody nesmí být moc, aby jídlo nebylo moc řídké. Měla by to být taková hustší kaše s hráškem částečně rozvařeným a částečně celým
Těstoviny s fazolema
-česnek, bílé fazole v konzervě ( případně suché - ty je potřeba předem uvařit), nalámané špagety (případně jiné hoooodně malé těstoviny. Skvělé jsou také fazole s rýží - místo těstovin použít rýži), olej
Těstoviny s čočkou
- česnek, čočka v konzervě (případně suchá uvařené předem), nalámané špagety , olej
|